- Un paquet de pasta de canelons.(20 u.)
- 25 gr de mantega
- una cullereta de sal
- una ceba grossa
- 3 pastanagues
- 2 carbassons grossets
- 1 porro
- 300 gr. de bolets ( millor ceps, si no, podeu fer una barreja, també queden bé els rossinyols de pi, rossinyols...)
- una cullerada de farina
- una raig de llet
PREPARACIÓ:
Poseu la cassola al foc amb la mantega i aneu afegint totes les verduretes tallades ben petites( si teniu una picadora les podeu passar per la picadora), les aneu coent a poc a poc, ( no han de quedar rosses, només potxades),amb una paella a part cogueu els bolets tallats també petitons, quan estiguin cuits,els afegiu a les verduretes ho remeneu i hi afegiu la sal. Després hi afegiu una cullerada de farina i ho remeneu bé, que cogui una miqueta, i tot seguit hi poseu un bon raig de llet, i ho cogueu, d'aquesta manera us quedarà tot ben lligat, rectifiqueu de sal i ho deixeu refredar.
A part poseu en una olla aigua abundant a bullir amb un raig d´oli i un polsin de sal, un cop arrenqui el bull, hi tireu les plaques dels canelons i les coeu uns 12-15 minuts, quan estiguin cuites, les passeu per aigua freda i les col·loqueu a sobre el marbre i aneu repartint el farcit de verduretes i bolets, i aneu cargolant els canelons.
Poseu els canelons en una plata per anar al forn, i a sobre hi feu una beixamel. Quan faig els canelons de bolets, a la beixamel hi afegeixo tòfona ratllada, o bé unes trompetes de la mort triturades, queda molt bé. Al final hi ratlleu una mica de parmesà i ho poseu al forn uns 20 ' a 180º.
Penseu que són uns canelons molt consistents, amb dos o tres per cap n´hi ha prou, tot i que són molt bons!.
Aquest farcit, també el podeu fer servir per farcir, carbassons, xampinyons o be podeu fer creps...
canelons de verduretes i ceps |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada