Sempre m´ha agradat cuinar, em relaxa i disfruto preparant els meus plats, també m´agrada molt veure com la meva gent gaudeix assaborint les meves receptes. En aquest blog hi trobareu receptes molt senzilles de fer i de ben segur que si cuineu amb amor tot us sortirà bo!

dilluns, 8 de setembre del 2014

FIDEUÀ

Ingredients:

- 400 gr. de fideus del nº 1
- 1 sípia
- 1 litre de fumet de peix.
- 4 grans d´all ( també poden ser alls tendres)
- oli d´oliva
- Sal ( una cullereta)
- Allioli.
(Pel fumet o caldo de peix)
- peix de roca, cap de rap, cintes...
- una ceba
- un tomàquet
- 1,5 l d´aigua

Preparació:

Aquesta fideuà, és molt senzilla i ràpida de fer, i surt molt bona. Podeu fer servir els fideus nº 1 o be els de cabell d'àngel ( a mi m´agraden molt).
Primer posarem en una paella amb l' oli d´oliva, un bon raig, i hi afegirem els alls laminats, els anirem coent, sobretot que no es cremin perquè agafarien un gust amarg. Un cop tenim els alls cuits hi afegim la sípia tallada a trossets petits i que cogui un cop està cuita, hi tirem els fideus i els anem rossejant, han de quedar ben rossets. Hi afegim la sal i remenem.
A part farem un fumet de peix, hi podeu posar un cap de rap, cintes i peixos per fer caldo, una ceba i un tomàquet, aigua (1,5l)  i feu bullir. Si no tinguessiu els ingredients per fer-lo podeu comprar-lo fet.
Un cop teniu els fideus rossejats  ja podeu tirar- hi el fumet i ho deixeu coure uns 15 minuts aproximadament, han de quedar trempats ( aixecats enlaire) i ja els podeu servir.
Quan els serveixo hi acompanyo allioli, que hi dona un toc molt bo. Si voleu hi podeu posar unes gambes, o be cloïsses, o musclos, aquestes les afegireu en el moment de tirar el caldo.
Bon profit!
Fideuà
Si volguéssiu fer fideus negres, faríem exactament el mateix, però en el fumet hi tiraríem la tinta de la sípia, també queda molt bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada