- 400 gr. de fideus del nº 1
- 1 sípia
- 1 litre de fumet de peix.
- 4 grans d´all ( també poden ser alls tendres)
- oli d´oliva
- Sal ( una cullereta)
- Allioli.
(Pel fumet o caldo de peix)
- peix de roca, cap de rap, cintes...
- una ceba
- un tomàquet
- 1,5 l d´aigua
Preparació:
Aquesta fideuà, és molt senzilla i ràpida de fer, i surt molt bona. Podeu fer servir els fideus nº 1 o be els de cabell d'àngel ( a mi m´agraden molt).
Primer posarem en una paella amb l' oli d´oliva, un bon raig, i hi afegirem els alls laminats, els anirem coent, sobretot que no es cremin perquè agafarien un gust amarg. Un cop tenim els alls cuits hi afegim la sípia tallada a trossets petits i que cogui un cop està cuita, hi tirem els fideus i els anem rossejant, han de quedar ben rossets. Hi afegim la sal i remenem.
A part farem un fumet de peix, hi podeu posar un cap de rap, cintes i peixos per fer caldo, una ceba i un tomàquet, aigua (1,5l) i feu bullir. Si no tinguessiu els ingredients per fer-lo podeu comprar-lo fet.
Un cop teniu els fideus rossejats ja podeu tirar- hi el fumet i ho deixeu coure uns 15 minuts aproximadament, han de quedar trempats ( aixecats enlaire) i ja els podeu servir.
Quan els serveixo hi acompanyo allioli, que hi dona un toc molt bo. Si voleu hi podeu posar unes gambes, o be cloïsses, o musclos, aquestes les afegireu en el moment de tirar el caldo.
Bon profit!
Fideuà |
Si volguéssiu fer fideus negres, faríem exactament el mateix, però en el fumet hi tiraríem la tinta de la sípia, també queda molt bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada