- Una espatlla de xai marcada o tallada segons el gust.
- 4 patates tallades a rodanxes.
- 2 cebes grans
- 2 tomàquets
- Herbes de provença
- Un raig de cognac
- 5 o 6 grans d´all
- oli d´oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ:
Primer cal preparar l´espatlla de xai, posar-hi sal i pebre, els alls laminats per sobre, o bé, a dins els talls, i esposar-hi herbes de provença ( l´espatlla de xai és una carn grassa, les herbes li donen un toc de frescor molt agradable).
En una plata per anar al forn, s´hi posen les patates tallades a rodanxes, la ceba , també tallada i el tomàquet, hi afegim oli i sal. A sobre les patates i ceba hi posem l´espatlla.
Ja ho podem posar al forn, primer a 180º i cal fer rossejar l´espatlla d 'un costat i de l´altre, després un cop és ben rossa s' hi afegeix el cognac, i es torna a posar al forn, una mica més baix, 160º. Si veieu que queda molt sec hi afegiu una miqueta d´aigua.
Espatlla de xai al forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada