Sempre m´ha agradat cuinar, em relaxa i disfruto preparant els meus plats, també m´agrada molt veure com la meva gent gaudeix assaborint les meves receptes. En aquest blog hi trobareu receptes molt senzilles de fer i de ben segur que si cuineu amb amor tot us sortirà bo!

dimecres, 1 d’abril del 2015

BUNYOLS

 INGREDIENTS:

- 500 gr de farina
- Una pela de llimona
- 3 ous
- 80 gr de llet
- 40 gr de llevat de Paris
- 50 gr de mantega
- 40 gr de matafaluga
- 70 gr de resolis( ratafia,anís, moscatell)
- 100 gr de sucre
- Un polsim de sal.
 
 
PREPARACIÓ:
 
Aquesta recepta, és la dels bunyols que feiem a casa els avis cada any per Setmana Santa, era una gran festa!  feiem una gran  quantitat de bunyols i  en menjavem tota la setmana. Aquesta recepta és de mig quilo de farina, i us sortirà  una plata molt complerta de bunyols, si en voleu fer més, dobleu les quantitats. Són fàcils de fer, surten boníssims i és bonic fer-ho amb els nens i tota la família.
Primer cal ratllar o pulveritzar la pela de llimona, ( si teniu una picadora o robot ). En un bol gran, hi aneu afegint tots els ingredients, els ous, el sucre, la pela de llimona, els resolis, la matafaluga, la llet i la mantega, i la sal. La llet i la mantega les podeu fer escalfar una miqueta al microones, així la mantega es desfà.Un cop tingueu tots aquests ingredients ben barrejats, ja es pot afegir el llevat ben esmicolat i  la farina . Aneu incorporant la farina a poc a poc  i cal anar amassant, si teniu un robot de cuina us serà molt més fàcil, si no ho haureu de fer a mà.
Un cop teniu la massa la tapeu amb un drap i ho deixeu llevar unes tres horetes, si voleu anar més ràpid, podeu posar la massa al forn a 40ºC uns 45 minuts i també us llevarà.

Un cop hagi pujat la massa, ja podeu posar en una fregidora oli ( girasol) i escalfar-lo i anar fent els bunyols. Per fer els bunyols va bé fer una boleta i un foradet al mig, per què no se us engantxi la massa a l´hora de fer-los us unteu una miqueta els dits amb oli. I ja està ,anar fent els bunyols i anar fregint.Un cop els teniu fets els passeu per sucre i ja us els podeu menjar.

Bunyols


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada